Tuesday, 15 December 2015

No Longer "Kitties Only"?

 
I'm pretty sure I have to say this quite clearly.. Maybe. I don't have cats (besides  new one called Bianca, was a stray once and a few others may or may not be residing in my best friend's humble abode. ).

  And, I've taken interests in bunbuns again. Rabbits, you know? I've had rabbits ever since I was little, I had Dutches, and white rabbits, and occasionally Lionheads. Or.. fuzzy lops. Nah, I'm pretty sure I had Lionheads, since fuzzy lops.. well, have their ears lopped. The thing is, I had no idea how to take care of them.

  Before you think, "You said you know how to take care of them/had them for years!" or anything, HOLD THE THOUGHTS.

Sweet crimminy creamballs, calm down, children.

I KNOW how to take care of them. Entertain them, feed them, clean them, yada yada yada..

I didn't know they were potential pedigrees.

Pet shops here sell a lot of bunnies, and I'm sure if you examine closely you'd notice some bunnies are fluffier and more adorable than others.

Right?

Riiiiiight?

Yeah, that. Now I've learnt my mistake, and who knows? Maybe I'll be able to be a young breeder and make lots of money, and help people!

..Now, if you'll excuse me.. I'll just go and try to bribe my parents...

Tuesday, 7 July 2015

Selamat Berpuasa, Pawwies!

 Assalamualaikum, pawwies!

  Yeah, yeah, I know. Kenapa saya hilang untuk tempoh yang lama? Sebenarnya, saya sibuk, dan..terlupa pasal blog ini. Also, I have no cats available with me. Ya, saya tiada kucing dengan saya sekarang. Tiger dan anak-anaknya ada lagi, namun mereka berada di rumah kawan baik saya for a while, maybe until my new house is finished. Yep, you heard it right. I'm moving to a new house, where I can have my own room, and where I can place my pets in. And keep intruders out of my zone. Anyway, I want to say sorry if you waited for me to update. I have no time, actually. Selamat berpuasa, muslim Pawwies and have a happy month!

..I also know that Ramadhan is almost over.  

Wednesday, 3 December 2014

Kembali 'Ber-kucing'


 Salam.

 Apa khabar semua? Dah lama, kan? Saya give up. Saya hanya pandai jaga kucing. Saya berada Selangor, Sg.Buloh. Saya akan bawa balik 4 (or more) kucing stray ke Kemaman. Saya sudah tidak tahan. Saya hanya mahu menyayangi kucing.

 Kebanyakkan mereka dilahirkan stray. Ada yang dibuang, seperti seekor Siamese bulu medium dibuang kerana selsema. Persimmon, kucing saya yang serias Tabby, dan adik beradiknya dilahirkan stray. Mereka tidak sihat, kerana itulah saya perlu bawa mereka pulang.

 Nak harapkan auntie jaga tidak boleh. Auntie sendiri busy. Saya akan jaga untuk diri saya dan auntie itu. Saya tidak banyak benda mahu diceritakan. Jadi, selamat tinggal. Saya akan kembali nanti.

Friday, 17 October 2014

Kembali ke Blog

 Hello.

 Hahaha. Aku memang lama tak update blog...Dah berhabuk dah blog ni. -ambil duster & dust the webs and dust- Entah-entah Mr.Spider pun tak berkenaan untuk menetap sini. ( > 3 <)

 Anyway...Aku sedang plan untuk berholiday di pulau. Pulau mana entahlah. Aku cadang nak bela ALC. Heh. Mestilah ada lesen. Mau kena tangkap? Hahahaha. Dan aku nak Ragdoll, Persian...dan Tiger. Bukan harimau, tetapi Tiger. Budak Diva tu? Ingat tak? Ke tak? Mesti ada yang ingat punya~ Oh dan aku ada kucing baru. Namanya? Claude. Jantan, medium hair dan hitam. Hensem sangat. Sekarang ni, Claude dan Tiger berada di rumah kawan baik aku. Biasalah...berdating. ( = . =)p
Oh dengan aku ada Persian. Kiko masih hilang, tetapi Persian tu duduk di Kuala Lumpur. Jauh...Namanya Charcoal. Tinggal di back alley di rumah sepupu aku.. Em? Mana engkau nak cari Ragdoll? Kan masih muda? Haha..aku akan diberi 2 ekor Ragdoll (Insyaallah jika tidak ada masalah). De-dua tu jantan. Seekor nama Faustus (sempena Claude Faustus, butler daripada anime Kuroshitsuji II tu. (> w <) ) , manakala seekor lagi tu nama Reginald. Aku nak bagi Reginald kepada sepupu aku. Olive? Sihat...siapa nak adopt Olive? Hahaha..Gurau saja.

 Apa khabar saya? Baik. UPSR sudah habis dan aku pula sedang chill out. Haha. Not always. Adalah kerja rumah..Not missing your friends? Actually....99.99 not missing my friends. Kenapa? Sebab majoriti yang annoying..Batch year ni sangat nakal. 10% je baik. Eh, bukan nak mengata tau? Kalau mengata....saya dah beritau nama orang tu dah...Eh? Biasanya kan ada lawatan ke mana-mana untuk budak tahun 6? Ada...Pergi Melaka. Dan tahun ni, tahun 5 pun sertai kitorang. Bilik mestilah berbeza. I'm not so fond of my own little sister, y'know? Habis? Sekarang aku buat apa? Aku sedang memikirkan apa nak buat sempena holiday ni. Kuala Lumpur sangat berbahaya! Bibik sepupu aku larikan diri dengan seorang warga Bangladesh. Bangangnya Bangla tu...Keluar dari Malaysia lah! Korang jangan ingat aku tak boleh fend for myself. I can. Aku pandai baling pisau dan stabbing. Oops..Jangan report police ya? Bukan nak buat. JUST IN CASE. Sebab aku nak lindungi family aku. Oh...dan jangan sesekali masuk area tempat tinggal aku dan family aku. Ini AMARAN KERAS untuk PENYAMUN dan SEMUA ORANG JAHAT.

Ingat. Aku SELALU ada pisau yang freshly sharpened. Eh...Aku di sini sepatutnya cerita pasal kucing..Ah biarlah. Sekali sekalalah kan. Hahaha. Aku ni, kekadang rasa hidup tak mengena tanpa kucing...Aku hanyalah volunteer KARE. (Kuantan Animal Rescue & Education). Nak jadi member, kena kumpul duit... -sobs- Sebab lifetime member, RM200. Aku belum spay/neuter kucing lagi..Hah? Korang ingat saya mampu? Check this, jantan 4, betina 2. Sekarang ni tak mampu...Vet mana yang bagi kos rendah? Ada? Kalau ada bagitahu saya. Sebab memang saya teringin nak mandulkan kucing..Eh. Aku tak beritahu lagi kenapa aku jarang online. Sebabnya? Aku suka ber-RP. Aku RP English je. Walaupun banyak RPer Indonesia dalam TL (Timeline) Twitter aku. Twitter (RP) aku: @MiraringuShoujo. Aku suka sangat RP. Tetapi aku RP OC jelah. (OC= Original Characther/Own Characther). Haha...Aku ada Twitter personal juga. Em..cuti ni aku nak buat barang, tapi tak pandailah pulak...Kak Iz Yahya ialah idolaku. Sungguh. Eh..Bila aku dah ada banyak adventures dengan kucing aku, aku post ya? Sekarang nie tak banyak idea.

(Psst! For english viewers, feel free to visit my english blog. ( =^ w ^=))

 Jaa ne minna-san!,
         Rin

Saturday, 4 October 2014

Mencari Ahli Baru

 Salam semua!

Boleh tak tolong saya? Saya sedang desperate untuk mencari seekor anak kucing Siam yang jantan. Please! Saya tak kisah, stray ke, apa ke, yang penting saya nak yang jantan! Please! Malam ini saya nak balik rumah, jadi deadline is today!! Area= Sg.Buloh, Selangor. Siapa yang sudi, boleh whatsapp (0105664942) ! Saya tak boleh memandu, jadi kalau tidak keberatan bolehlah orang itu hantar dekat rumah saya! Kos neuter dan vet akan saya tanggung. Seboleh-bolehnya saya nak kucing Siam seperti gambar di bawah! Please, masa semakin suntuk! 
         Macam Ni Atau:


Thursday, 11 September 2014

How To Contact KARE.

Facebook: KARE: Kuantan Animal Rescue & Education

Telephone: (Not received yet)

Address: Kuantan, Pahang, Malaysia.

Malay Name: (Don't remember  -w-)

Tuesday, 19 August 2014

Are they comïng back?

 Hey,

 So I am rarely online. But, I'm changing this to a blog called, "Preposterous Pets and Cats' House".

 Why? 'Cause I'm taking my pet stage to another level. B)